Vrouw ernstig gewond bij aanrijding vrachtwagen

maandag 29 juni 2015

Harlingen - Een 61-jarige vrouw uit Harlingen is maandagochtend ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Harlingen. Zij werd per traumaheli naar het UMC Groningen gebracht.

Het ongeval werd veroorzaakt door een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uitPolen. De man reed op de Achlumerdijk en op de kruising met de Grettingalaanslingerde hij, kwam op de verkeerde weghelft terecht en reed de fietsster uitHarlingen op het fietspad aan. De Pool reed verder op de linker weghelft enbotste tegen een auto. De 56-jarige bestuurster uit de gemeente Harlingenbelandde door de klap met haar auto op de kop op het fietspad. Devrachtwagenchauffeur reed vervolgens weer via de linker weghelft, botste tegeneen verkeersbord en kwam tegen een tuinmuur tot stilstand. De fietsster raaktezwaargewond en werd voordat de hulpdiensten ter plaatse waren door getuigengereanimeerd. Zij werd vervolgens per traumaheli naar het UMC Groningen gebrachtvoor onderzoek en behandeling. Haar man kwam ter plaatse bij het ongeval en werddoor agenten naar het UMC Groningen gebracht. De vrachtwagenchauffeur werd ooknaar een ziekenhuis gebracht. Mogelijk dat hij onwel is geworden en is dat eenverklaring voor de oorzaak van het ongeval. De technische verkeerspolitie doetnader onderzoek naar de toedracht. De automobiliste werd ook naar een ziekenhuisgebracht. Zij bracht het er vanaf met blauwe plekken en kneuzingen. De getuigenwordt slachtofferhulp aangeboden.

bron: politie.nl | Categorie: ongeluk


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Witmarsum | 112 alarmeringen Witmarsum | Goedkoop Tanken in Witmarsum | Supermarkten in Witmarsum | Weerbericht Witmarsum