Politie controleert op mobiel banditisme rondom de Afsluitdijk

woensdag 23 september 2015

Kornwerderzand - In de strijd tegen mobiel banditisme heeft de politie dinsdagochtend en -middag het verkeer rondom de Afsluitdijk gecontroleerd. De politie hield drie personen aan en schreef drie bekeuringen uit.

Ruim 40 bestuurders gecontroleerd

Tijdens de controle werden bekeuringen geschreven voor onder andere het misbruik van een handelaarskenteken, het gebruik van valse kentekenplaten en het niet tonen van een identiteitskaart. In totaal werden er drie personen aangehouden. Twee voor het niet tonen van een identiteitsbewijs en één persoon werd aangehouden omdat deze gesignaleerd stond. Daarnaast werd er een boetebedrag van ruim 1200 euro geïnd en werden voor diverse overtredingen waarschuwingen gegeven.  

Mobiel banditisme

De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto's. Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De internationale samenwerking op het gebied van verkeerscontroles is een volgende bouwsteen in de strijd tegen mobiele inbrekersbendes en dievengildes. De mobiele daders zijn in bendevorm georganiseerd en plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer over de landsgrens naar het buitenland verdwijnen. Juist door intensieve samenwerking en het delen van informatie wil de politie deze bendes een halt toeroepen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Witmarsum | 112 alarmeringen Witmarsum | Goedkoop Tanken in Witmarsum | Supermarkten in Witmarsum | Weerbericht Witmarsum